meditácie

články

12.4.2024 o 16:16

 

Joga je viac než ásana.

 aktuálne cvičenia:
Liečivé zmyslové vnímanie

Nechceme Vás učiť a vnucovať Vám náš obraz sveta a človeka, chceme vo Vás podnietiť sily a schopnosti, ktorými si Vy sami vytvoríte pravdivý obraz o sebe a o svete.

Pšeno

Na slano, na sladko, na piatok .....

Pšeno obsahuje veľa kyseliny kremičitej, bielkoviny, sacharidy a tuky, no svoju špecifickú kvalitu nadobúda z toho, že zo všetkých obilnín má najväčší podiel medi. Sú to síce veľmi malé množstvá, ale aj tie rozhodujú o vlastnostiach a účinkoch tejto obilniny. Pšeno podporuje napríklad vnútorný zmysel pre krásu, umenie, literatúru, hudbu, múdrosť a pohyblivosť. Je to práve pre jej pomerne vysoký obsah medi, ktorá svoje venušanské vlastnosti prejavuje aj v človeku, keď jedáva pšeno.

Utorok   -   deň Marsu   -   Mardi   -   PROSO (pšeno)

Pre tých, ktorí začínajú s prestavbou stravy na bohatšiu paletu obilnín, sa dá zjednodušene navrhnúť, že môžu pšeno pripravovať na slano v mnohých prípadoch namiesto ryže. Postupne si vypestujete zmysel pre osobitosti pšena a začnete ho používať cieľavedomejšie v kombináciách typických pre pšeno, podľa jeho charakteristík, ktoré sami cvikom vycítite a spoznáte.

Korenie ku pšenu na výber: Bazalka, kari, zázvor, koriander, ligurček, škorica

 

O výžive  <  Myšlienky o výžive  <  späť